Veltman: 'Er is contact geweest met Ajax'

'Er is zeker contact geweest over een terugkeer naar Ajax'

29 augustus om 15:45
Laatste update: 29 augustus om 15:47

De zaakwaarnemer van Joël Veltman heeft deze zomer met Alex Kroes gesproken over een mogelijke terugkeer van de mandekker naar Amsterdam. Op dit moment is een terugkeer niet aan de orde, al kan dat over een jaar heel anders zijn. 

In gesprek met Viaplay wordt Veltman gevraagd naar Ajax. Is er nog contact geweest over een eventuele terugkeer naar Amsterdam? "Dat is een hele goede vraag", glimlacht de verdediger van Brighton & Hove Albion. "Er is zeker contact geweest, maar dat is niet concreet geweest. Er is natuurlijk altijd contact, want ik heb lang bij Ajax gespeeld."

Volgens Veltman heeft zijn zaakwaarnemer wel gesproken met Alex Kroes. "Hij heeft een beetje met hem gebeld om te kijken de mogelijkheden waren. Voor zover ik  weet, is het daarbij gebleven."

Veltman benadrukt dat hij tevreden is bij Brighton, al sluit hij een terugkeer naar Ajax niet uit. "Eind volgende zomer kijken we wel weer wat er mogelijk is. Terugkomen is altijd een optie, maar de vraag is wanneer en hoe."

Veltman doorliep de jeugdelftallen van Ajax en speelde in totaal 246 wedstrijden in Ajax 1. Met de Amsterdammers werd hij onder meer drie keer kampioen van Nederland, alvorens hij in de zomer van 2020 naar Engeland trok. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!