Contract van Karsdorp bij AS Roma ontbonden

Karsdorp verlaat AS Roma: 'Mijn kinderen zijn hier geboren, ik ben trots'

29 augustus om 14:43
Laatste update: 29 augustus om 15:17

Rick Karsdorp en AS Roma zijn verleden tijd. Het contract van de Nederlandse back is in overleg met de Italianen per direct ontbonden. 

Dat Karsdorp overbodig was bij Roma, was geen geheim meer. Daniele de Rossi liet weten geen heil meer te zien in de samenwerking met Karsdorp. "Hij maakt geen deel meer uit van ons project", sprak de trainer. "Kleine, tactische en gedragsfactoren hebben me ertoe gezet deze beslissing te nemen." In eerste instantie was Roma van plan de verdediger te verkopen. Door dat scenario gaat met de contractontbinding van Karsdorp nu een streep. 

Na 157 wedstrijden in het rood van Roma neemt Karsdorp afscheid met een korte boodschap op de clubkanalen. "Ik wil de Roma-fans bedanken voor deze intense seizoenen die ik hier heb gespeeld. Ik heb altijd alles gegeven, mijn beide kinderen zijn geboren in Rome. Dat maakt me erg trots. Vaarwel, Roma." Roma wenst Karsdorp 'een mooie toekomst' op zijn volgende bestemming. Waar dat is, is tot dusver nog onbekend. 

Karsdorp werd in 2017 voor zo'n 16 miljoen euro overgenomen van Feyenoord. In 2019 keerde de back op huurbasis even terug in de Kuip, waar hij alle jeugdelftallen doorliep. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!