Feyenoord en Ajax in de markt voor Hwang (Rode Ster Belgrado)

'Feyenoord en Ajax in de markt voor absolute sterspeler van Rode Ster Belgrado'

29 augustus om 13:28
Laatste update: 29 augustus om 13:37

Ajax en Feyenoord gaan de strijd aan voor Hwang In-beom. Althans, dat meldt het Servische medium Mozzart Sport. De 27-jarige middenvelder zou Rode Ster Belgrado in de laatste dagen van de transferperiode kunnen verlaten.

De belangstelling van Ajax en Feyenoord is concreet, klinkt het: Rode Ster buigt zich op dit moment over de biedingen uit Amsterdam en Rotterdam. Ajax zou in elk geval zeven miljoen euro hebben geboden. De Nederlandse topclubs lijken een goede kans te maken, omdat bij de Serviërs het idee zou leven dat Hwang na zijn indrukwekkende seizoen een transfer heeft verdiend.

Hwang maakte een jaar geleden voor 5,5 miljoen euro de overstap van Olympiakos naar Rode Ster Belgrado en groeide bliksemsnel uit tot een publiekslieveling. De zestigvoudig international van Zuid-Korea werd aan het einde van het seizoen uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Servië.

'De vraag is of er in de 21ste eeuw een betere buitenlander in Belgrado heeft gespeeld', schrijft Mozzart Sport. 'Het was vanaf het begin duidelijk dat zijn komst naar het Servische voetbal een regelrecht wonder was, omdat zo'n moderne voetballer met zulke kwaliteiten allang in een topcompetitie had moeten spelen.'

Hwang beschikt over een tweejarig contract bij Rode Ster Belgrado, dat nog niet zou hebben gereageerd op het Ajax- en Feyenoord-bod. Wel is bij zijn komst, nu een jaar geleden, de afspraak gemaakt dat de Koreaanse middenvelder mag vertrekken als hij zich sportief en financieel kan verbeteren.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!