'Van Hooijdonk uit de rvc bij NAC'

''Bestuurlijke revolutie' bij NAC: Van Hooijdonk vertrekt uit rvc na wens van NOS'

29 augustus om 12:33
Laatste update: 29 augustus om 13:09

Pierre van Hooijdonk stopt als commissaris bij NAC. Dat meldt de BN de Stem. De oud-spits blijft nog wel als adviseur technische zaken verbonden aan de Bredanaars.

De verwachting is dat NAC binnen afzienbare tijd bekend zal maken dat de raad van commissarissen flink op de schop gaat. Van Hooijdonk, die sinds oktober 2022 deel uitmaakte van de rvc, zal in ieder geval vertrekken. Een aantal oude bekenden, waaronder Justin Goetzee en John van Peek, worden genoemd als mogelijke opvolgers.

Van Hooijdonk was in het toezichthoudende orgaan verantwoordelijk voor de portefeuille van technische zaken. Onder leiding van de oud-spits werd onder meer technisch directeur Peter Maas aangesteld, met wie hij samen de winterse transferperiode van 2023 deed. Van Hooijdonk was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de aanstelling van Peter Hyballa.

Reden van het vertrek van Van Hooijdonk zijn gesprekken met de NOS. Na de rel rondom Maurice Steijn werden er al gesprekken gevoerd met de analist. De oud-spits betichtte de toenmalig trainer van Ajax bij de NOS van 'duistere dealtjes'. Bij de NOS is Van Hooijdonk al jaren een van de vaste gezichten als analist. Daarna heeft de NOS in andere gesprekken duidelijk gemaakt dat ze de schijn van belangenverstrengeling willen voorkomen.

Daarom wil de NOS dat Van Hooijdonk niet meer werkzaam is bij een betaald voetbalorganisatie. In de Keuken Kampioen Divisie was dat nog geen probleem, maar nu NAC op het hoogste niveau actief is, is de bestuursfunctie van Van Hooijdonk in de ogen van de NOS niet handig meer.  

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!