Eerste aanwinst Slot: Chiesa naar Liverpool

Eerste versterking voor Slot: Liverpool strikt 51-voudig Italiaans international

29 augustus om 15:04
Laatste update: 29 augustus om 15:04

Arne Slot heeft zijn eerste echte versterking mogen verwelkomen bij Liverpool. De Premier League-grootmacht neemt Federico Chiesa over van Juventus. De 26-jarige aanvaller tekent een contract voor vier seizoenen op Anfield.

Chiesa prijkte al enkele jaren op het verlanglijstje van Liverpool, dat toeslaat nu zijn verbintenis in Turijn nog maar één jaar doorliep. The Reds betalen dertien miljoen euro, plus bonussen, voor de 51-voudig Italiaans international.

"Ik ben enorm blij om speler van Liverpool te zijn", laat Chiesa weten. "Ik zei direct 'ja' toen ze me belden. Ik ken de historie van de club en wat deze club betekent voor de fans. Ik kan niet wachten om te spelen."

Het afgelopen seizoen was Chiesa nog een gewaardeerde kracht bij Juventus. In 37 officiële optredens scoorde hij tien keer en gaf hij drie assists. Het was zijn eerste volledige seizoen sinds zijn zware kruisbandblessure, die hem bijna negen maanden aan de kant hield. Ook nam hij met Italië deel aan het EK in Duitsland, nadat hij eerder met La Squadra Azzurra de Europese titel veroverde in 2021.

Eerste versterking voor Slot

Chiesa is pas de eerste zomerse aanwinst voor Slot, die het stokje overnam van Jürgen Klopp bij Liverpool. Giorgi Mamardashvili werd weliswaar losgeweekt bij Valencia, maar de Georgische sluitpost komt dit seizoen nog op huurbasis uit voor de Spanjaarden. Aangezien de transferdeadline vrijdag al verstrijkt in Engeland, lijkt de Nederlandse trainer niet op veel meer transfers te hoeven rekenen.

Overigens krijgt Cody Gakpo er door de komst van Chiesa nog een geduchte concurrent bij. In de eerste twee Premier League-duels met Ipswich Town en Brentford koos Slot voor Mohamed Salah en Luis Díaz op de vleugels. Zondag wacht de kraker tegen Manchester United.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!