Done Deal: Ünüvar verruilt Ajax voor Espanyol

Ajax zwaait weer overbodige speler uit: Ünüvar vertrekt naar La Liga

29 augustus om 18:06
Laatste update: 29 augustus om 19:22

Ajax heeft afscheid genomen van Naci Ünüvar. De 21-jarige dribbelaar maakt de overstap naar Espanyol, dat hem huurt met een optie tot koop. Beide clubs hebben de deal bevestigd.

Ünüvar maakte in de jeugd van Ajax furore, maar van een doorbraak in het eerste elftal kwam het nooit. Tijdens de voorbereiding kreeg de linksbuiten te horen dat hij geen deel uitmaakt van de plannen van de nieuwe trainer Francesco Farioli, waardoor hij nu voor een vertrek kiest.

De frêle technicus maakt in eerste instantie op huurbasis de overstap naar Espanyol, dat na een afwezigheid van één jaar terugkeerde op het hoogste niveau. Als de tweede club van Barcelona zich dit seizoen handhaaft in La Liga, dan wordt Ünüvar voor ongeveer één miljoen euro definitief overgenomen, schreef De Telegraaf woensdagavond. Ajax spaart bovendien zijn salaris van één miljoen uit.

"Naci heeft helaas geen definitieve overstap naar Ajax 1 kunnen maken", reageert technisch directeur Alex Kroes op de Ajax-site. "Hem wacht nu een prachtige sportieve uitdaging bij Espanyol. Hopelijk kunnen daar al zijn sportieve wensen in vervulling gaan."

Ünüvar werd de afgelopen seizoenen al verhuurd aan Trabzonspor en FC Twente. In de Johan Cruijff Arena heeft hij nog een contract tot medio 2026.