PSV kent tegenstanders in Champions League

PSV kan borst natmaken: dit zijn de tegenstanders in de Champions League

29 augustus om 18:54

PSV weet waar het aan toe is in de competitiefase van de Champions League. De Nederlandse kampioen werd donderdag, tijdens de loting in Monaco, onder meer gekoppeld aan Liverpool en Paris Saint-Germain.

PSV zat net als Feyenoord in pot drie tijdens de loting, die er door de nieuwe opzet anders is uit komen te zien. Een supercomputer maakte alle tegenstanders bekend. De Eindhovenaren mogen zich opmaken voor clashes met het Liverpool van Arne Slot (thuis), de Franse kampioen Paris Saint-Germain (uit), het Juventus van Teun Koopmeiners (uit), Shakhtar Donetsk (thuis), Sporting Portugal (thuis), Rode Ster Belgrado (uit), Girona (thuis) en Stade Brest (uit). Ook Feyenoord neemt het op tegen de Spaanse verrassing Girona, waar Daley Blind en Donny van de Beek actief zijn.

De nummers één en twee van de Eredivisie konden elkaar in deze fase van het toernooi nog niet treffen. Daarnaast was er een maximum van twee tegenstanders uit één ander land. PSV treft alle tegenstanders één keer in de competitiefase, met dus vier wedstrijden op vreemde bodem en vier wedstrijden in eigen stadion.

Nieuw is ook dat er na uitschakeling in de competitiefase géén vangnet meer is in de Europa League. De beste acht plaatsen zich automatisch voor de achtste finales van de Champions League, terwijl teams die tussen de negende en 24ste plaats eindigen zich kwalificeren voor de play-offs. Voor onderste twaalf ploegen op de totale ranglijst van 36 clubs is het einde verhaal.

De Champions League gaat op 17 september van start. De achtste en laatste speelronde is op 29 januari 2025. De exacte speeldata van onder meer PSV worden zaterdag 31 augustus bekend.