Van der Sar krijgt Eredivisie Oeuvre Award

Van der Sar in voetsporen van Robben, Jansen en Van Gaal: 'Edwin is een winnaar'

29 augustus om 10:50

Edwin van der Sar wordt onderscheiden met de Eredivisie Oeuvre Award. De 53-jarige oud-keeper en voormalig directeur van Ajax krijgt de prijs komende maandag bij de Eredivisie Awards uitgereikt.

De Eredivisie CV reikt de Oeuvre Award voor de vierde keer uit. Arjen Robben, Wim Jansen (postuum) en Louis van Gaal gingen Van der Sar voor. "Edwin van der Sar is een winnaar. Met een prijzenkast vol zilverwerk waar menig verzamelaar, juwelier of museum jaloers op is", licht Jan de Jong, directeur Eredivisie CV, toe. "De vleesgeworden nuchterheid en de personificatie van 'doe maar gewoon', die het allemaal niet cadeau heeft gekregen, maar er keihard voor heeft moeten vechten, grossierde in titels en lange tijd alles wat hij aanraakte, zag veranderen in goud of winst."

"Die het afgelopen jaar getroffen werd door flinke sportieve en fysieke tegenslag, maar daar wonderwel op zijn Edwins weer bovenop lijkt te zijn gekomen", gaat De Jong verder. Van der Sar wordt een 'warme persoonlijkheid' en een 'fijne directeur' genoemd. "Niet makkelijk vanaf de zijlijn toekijken, maar midden in de Arena vechten en dingen proberen te veranderen. En Edwin hoefde dat niet te doen, maar hij wilde het. En daar bijna een veel te hoge prijs voor moest betalen."

Van der Sar is volgens De Jong een 'sieraad en ambassadeur' voor Ajax. De oud-doelman begon zijn carrière bij Ajax en kwam via Juventus en Fulham bij Manchester United terecht. Hij won onder meer twee keer de Champions League en legde viermaal beslag op zowel de Premier League-titel als de Eredivisie-schaal. Na zijn actieve carrière als keeper groeide Van der Sar uit tot algemeen directeur van Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!