Veel wijzigingen bij Duitsland tegen Oranje

Nagelsmann gooit Duitse selectie na EK op de schop voor duel met Oranje

29 augustus om 10:12
Laatste update: 29 augustus om 10:14

Julian Nagelsmann, bondscoach van Duitsland, heeft zijn definitieve selectie voor de Nations League-wedstrijden tegen Hongarije en het Nederlands elftal bekendgemaakt. De keuzeheer heeft ten opzichte van het EK de nodige wijzingen toegepast.

Tijdens het eindtoernooi was al duidelijk dat Toni Kroos zijn laatste wedstrijd als international zou spelen. Na het EK besloten ook Thomas Müller, Ilkay Gündogan en Manuel Neuer te stoppen bij Die Mannschaft. Nagelsmann geeft Antonio Rüdiger rust, terwijl Bayern München-aanvaller Serge Gnabry niet is opgeroepen.

Angelo Stiller, middenvelder van VfB Stuttgart, heeft zijn eerste uitnodiging voor de nationale ploeg gekregen. Aleksandar Pavlovic, die voor het EK moest afhaken, zit er weer bij. Dat geldt ook voor doelman Alexander Nübel, die voor het eindtoernooi afviel. Nagelsmann laat Bayern-middenvelder Leon Goretzka nog altijd links liggen.

Op 10 september staan Oranje en Duitsland tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. Drie dagen daarvoor spelen de Duitsers tegen Hongarije. Op diezelfde dag neemt Nederland het op tegen Bosnïe & Herzegovina.

Zie hieronder de volledige selectie van Duitsland.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!