Bajcetic van Liverpool naar Red Bull Salzburg

'Offensief Barça komt te laat: Slot ziet opnieuw speler naar Salzburg gaan'

29 augustus om 09:12

Liverpool gaat tijdelijk afscheid nemen van Stefan Bajcetic. De negentienjarige middenvelder gaat dit seizoen op huurbasis voor Red Bull Salzburg spelen, meldt The Athletic.

Salzburg en Liverpool hebben overeenstemming bereikt over de huur van Bajcetic, klinkt het. Een late poging van FC Barcelona om de deal te kapen is mislukt, klinkt het. De Oostenrijkse topclub zat al een tijd achter de controleur aan en kreeg plots concurrentie uit Catalonië. Dat had alles te maken met de zware knieblessure van Barça-talent Marc Bernal.

Barcelona is er niet in geslaagd Bajcetic in te lijven. De enkelvoudig international van Jong Spanje verkast op huurbasis naar Salzburg, dat een vergoeding naar Liverpool overmaakt. Deze donderdag reist Bajcetic naar Oostenrijk om zijn transfer af te ronden. Eerder deze maand maakte Bobby Clark al de overstap van Liverpool naar Salzburg. Clark deed dat in tegenstelling tot Bajcetic op permanente basis.

Bij Liverpool geldt Bajcetic als een groot talent. De middenvelder is de jongste basisspeler uit de clubgeschiedenis in een knock-outwedstrijd van de Champions League - tegen Real Madrid in februari 2023. Vorig seizoen miste Bajcetic vrijwel volledig door een slepende kuitblessure. In de plannen van Arne Slot komt de Spanjaard niet voor. De nieuwe manager geeft de voorkeur aan Ryan Gravenberch en Wataru Endo als defensieve middenvelders.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!