Borussia Dortmund vindt in Frankrijk oplossing voor ontevreden supertalent (19)

Borussia Dortmund zwaait ontevreden supertalent na 99 wedstrijden tijdelijk uit

28 augustus om 19:43

Youssoufa Moukoko komt komend seizoen uit voor OGC Nice. Borussia Dortmund verhuurt de aanvaller aan de Ligue 1-club, die een optie tot koop heeft bedongen.

De nog altijd slechts negentienjarige Moukoko, die al jaren te boek staat als een enorm talent, had weinig uitzicht op speelminuten bij Dortmund. De Duitse grootmacht nam deze zomer weliswaar afscheid van Niklas Füllkrug, maar haalde spitsen Serhou Guirassy en Maximilian Beier juist in huis. Daarnaast staat Sébastien Haller ook nog altijd onder contract bij de club. Daardoor neemt Dortmund nu op huurbasis afscheid van Moukoko.

Nice gaat nu aan de haal met de Duits jeugdinternational, die bij monde van zijn zaakwaarnemer openlijk klaagde over het gebrek aan kansen die hij kreeg in Duitsland. De Franse club heeft een optie tot koop bedongen, die naar verluidt vijftien miljoen euro bedraagt.

Moukoko maakte een dag na zijn zestiende verjaardag al zijn debuut bij Dortmund. Inmiddels heeft hij al 99 officiële wedstrijden in de benen in de hoofdmacht van de Champions League-finalist.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!