'Ajax gaat Ünüvar ook uitzwaaien: huurdeal met optie tot koop zo goed als rond'

Update: 'Ajax rondt Ünüvar-exit af met koopclausule onder één voorwaarde'

28 augustus om 21:58
Laatste update: 28 augustus om 22:00

Naci Ünüvar gaat de overstap naar Espanyol maken, zo weet Voetbal International. De Spanjaarden zijn 'nagenoeg' helemaal akkoord met Ajax over een huurdeal waarin een optie tot koop is inbegrepen.

Ünüvar is één van de spelers die deze zomer mag vertrekken bij Ajax. Trainer Francesco Farioli koos er na de voorbereiding voor om de Turks jeugdinternational terug te zetten naar de beloften, samen met Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Silvano Vos en Owen Wijndal. Deze week werd duidelijk dat Espanyol serieuze interesse had in Ünüvar.

De aanvaller had ook opties in de Eredivisie, maar kiest dus voor de Spaanse club. Het is de bedoeling dat de transfer dit weekend beklonken wordt. Ajax lijkt met de verhuur van Ünüvar een jaarsalaris van één miljoen euro te besparen, zo meldde De Telegraaf eerder op woensdag.

Dit wordt de derde keer dat Ajax tijdelijk afscheid neemt van Ünüvar, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor FC Twente en daarvoor tijdelijk onder contract stond bij Trabzonspor. De kleine dribbelaar stond lange tijd te boek als één van de allergrootste talenten uit de Ajax-opleiding, maar tot een echte doorbraak in Amsterdam kwam het nog niet. Tot dusver kwam Ünüvar tot drie officiële duels in de hoofdmacht van Ajax. 

Update: Volgens De Telegraaf wordt de koopoptie van Ünüvar gelicht als Espanyol zich dit seizoen handhaaft in de Spaanse competitie.