'Ajax waagde poging bij Manchester City en Tottenham, dubbele exit nog mogelijk'

'Late exit Bergwijn én Forbs niet uitgesloten, Ajax informeerde bij City en Spurs'

28 augustus om 18:15
Laatste update: 28 augustus om 18:31

De kans is aanwezig dat Steven Bergwijn en Carlos Forbs na het verstrijken van de transferdeadline alsnog zijn vertrokken bij Ajax. Dat stelt clubwatcher Tim van Duijn. Ajax is op de achtergrond bezig met potentiële vervangers, waarbij het al contact legde met Manchester City en Tottenham Hotspur.

Bergwijn en Forbs zijn deze zomer allebei gelinkt aan een transfer naar Engeland. Op dit moment staan de twee linksbuitens nog altijd onder contract bij Ajax, maar dat kan volgens Van Duijn gaan veranderen. "Zelf heb ik het gevoel dat er voor Bergwijn nog wel een club gaat komen in de laatste paar dagen", zo vertelt de Ajax-watcher van Voetbal International in de Pak Schaal Podcast. "Of ze gaan allebei weg, of één van de twee."

"Ik denk dat of Forbs, of Bergwijn na 2 september niet meer bij Ajax speelt", vervolgt Van Duijn, die weet dat de huidige nummer negen van de Eredivisie al bezig is met eventuele opvolgers. "Ze hebben bijvoorbeeld geïnformeerd naar Joel Ndala van Manchester City. Daar hebben ze mee gesproken. Ze hebben ook geprobeerd om Solomon te huren van Tottenham."

Joel Ndala is een achttienjarige linksbuiten van Manchester City, die momenteel uitkomt in het beloftenelftal. Zijn debuut voor The Citizens maakte de Engels jeugdinternational nog niet. De 25-jarige Manor Solomon is eveneens een linksbuiten, die een jaar geleden transfervrij naar Spurs toekwam. Afgelopen seizoen kwam de Israëliër slechts zes keer in actie voor Tottenham. Solomon zal de overstap naar Ajax in ieder geval niet maken: Leeds United haalde hem deze dinsdag op huurbasis binnen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!