Witte rook uit Amsterdam: Ajax bevestigt langverwachte Weghorst-transfer

Witte rook uit Amsterdam: na lang wachten is Wout Weghorst Ajacied

29 augustus om 16:00
Laatste update: 29 augustus om 16:16

De kogel is door de kerk: Wout Weghorst heeft zijn langverwachte transfer naar Ajax definitief te pakken. De Oranje-international heeft een contract tot medio 2026 ondertekend en komt over van Burnley.

"Wout staat voor absolute topsportbeleving en dat vinden wij enorm belangrijk bij Ajax", reageert technisch directeur Alex Kroes. "Hij is een veelscorende spits die het iedere tegenstander continu lastig maakt. Er komen veel wedstrijden aan de komende maanden, dus we zijn blij dat Wout ons komt versterken."

Ruim twee maanden geleden sijpelde tijdens het EK al door dat Ajax hoopte op de komst van Weghorst. De spits zat echter nog lang in de wachtkamer, omdat de Amsterdammers eerst inkomsten moesten genereren en hoopten op een vertrek van Chuba Akpom. Dat laatste is (nog) niet gebeurd, maar door de aanstaande transfer van Silvano Vos naar AC Milan kon Ajax deze week eindelijk werk maken van de transfer van Weghorst. Inmiddels heeft de man uit Borne zijn handtekening gezet in de hoofdstad.

Het is niet duidelijk hoeveel geld Ajax betaalt aan Burnley voor de diensten van Weghorst. Naar verluidt is dat in ieder geval fors minder dan de in totaal vijf miljoen die de club gaat ontvangen voor Vos. In Amsterdam moet de aanvalsleider de concurrentiestrijd aangaan met Brian Brobbey. Akpom is zoals gezegd ook nog altijd speler van Ajax, maar de huidige nummer negen van de Eredivisie probeert de Engelsman in het slot van de transferwindow nog te slijten.

Na zes jaar terug in Nederland

Weghorst keert met zijn transfer naar Ajax na zes jaar terug in Nederland. Nadat de 32-jarige aanvaller eerder uitkwam voor de beloften van Willem II, FC Emmen, Heracles Almelo en AZ, maakte hij in 2018 de stap naar het buitenland door voor VfL Wolfsburg te tekenen. 2,5 jaar geleden pikte Burnley hem op uit Duitsland, waarna de Engelse club Weghorst verhuurde aan respectievelijk Besiktas, Manchester United en TSG Hoffenheim. Dit seizoen keerde Weghorst even terug bij The Clarets, waar hij nog tot twee invalbeurten in de Championship kwam.