Inhaalmomenten voor Klassieker tussen Feyenoord en Ajax

Inhaalmomenten voor Klassieker: deze data lijken het meest geschikt

28 augustus om 14:25

De KNVB zoekt naar mogelijke data om de Klassieker in te halen. De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax gaat komende zondag niet door wegens een staking van de politie. Wanneer kan de Klassieker gespeeld worden? VoetbalPrimeur zet de opties op een rij.

De vakbonden van de politie hebben het voetbal als drukmiddel gebruikt. Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, heeft besloten de Klassieker af te lasten. Aboutaleb vindt het te risicovol om het duel tussen de rivaliserende clubs zonder de aanwezigheid van politie af te werken. 

Gezien de propvolle speelkalender, zijn er weinig data om Feyenoord - Ajax opnieuw in te plannen. Dat heeft te maken met de Europese verplichtingen van Feyenoord - en zeer waarschijnlijk ook Ajax. Als de Amsterdammers Jagiellonia Białystok over twee duels verslaan, spelen beide Nederlandse topclubs voor de winterstop zes wedstrijden in Europa.

Twee weken springen in het oog om de Klassieker in te plannen. Eén daarvan is de laatste week van oktober, als de eerste ronde van de KNVB Beker op de rol staat. Feyenoord en Ajax hoeven dan niet in actie te komen, waardoor de Klassieker op 29, 30 of 31 oktober afgewerkt kan worden. Het heeft voor veel partijen alleen niet de voorkeur om de wedstrijd 's avonds - in het donker - te spelen.

De andere mogelijkheid is de eerste week van december, als er geen Europese verplichtingen zijn. Zowel voor eind oktober als 3, 4 of 5 december geldt dat de voetbalbond rustdagen moet garanderen. Daardoor is het goed mogelijk dat er nog een wedstrijd van Feyenoord en/of Ajax met een dag wordt verplaatst. Een alternatief is om De Klassieker wel in het weekend - en dus in het licht - te spelen. Dat zal betekenen dat het huidige speelschema voor een deel op de schop moet.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!