Vink en Perez over Ajax-transfer van Weghorst

'Dat Bergwijn aanvoerder werd bij Ajax, is echt een grove fout geweest'

28 augustus om 14:15
Laatste update: 28 augustus om 20:23

Kenneth Perez en Marciano Vink verschillen van mening over de toevoeging van Wout Weghorst bij Ajax. De spits staat op het punt om zijn overstap naar Amsterdam af te ronden en moet een leidende rol gaan nemen in de selectie van de Amsterdammers.

"Waarom zou je Weghorst halen als je nog zo'n beperkt budget tot je beschikking hebt?", vraagt Vink zich af in gesprek met ESPN. "Ik vind het een heel opmerkelijke transfer. Bij Ajax zit het probleem op het middenveld, daar zit te weinig kwaliteit en creativiteit. Als Steven Berghuis een keer wegvalt, houd je niet veel over. Bij het spel dat Ajax graag wil spelen, vanuit balbezit tot een aanval komen, heb je nog een creatieve middenvelder nodig."

Perez denkt op zijn beurt dat Ajax in het karakter van Weghorst een welkome versterking ziet voor de selectie. "Tot 2,5 jaar geleden was Weghorst geen Ajax-voetballer. Maar nu wel", stelt de oud-voetballer. "Ze hebben characters nodig. Dat Steven Bergwijn aanvoerder werd, is echt een grove fout geweest. Dat willen ze nu herstellen met types als Jordan Henderson en dus nu ook Weghorst."

Echter wordt Perez niet blij van het spel van Weghorst. "Hij is heel vaak irritant om naar te kijken, met zijn toneelspel", aldus de analist. Ook Vink weet dat Weghorst qua mentaliteit veel kan toevoegen aan de Ajax-selectie. "Maar dat is nou eenmaal zo, daarvoor kies je hem waarschijnlijk ook. Hij heeft een bepaalde drive en hij heeft bij het Nederlands elftal laten zien van grote waarde te kunnen zijn", legt hij uit.

"Ook het Amsterdamse publiek is kritisch, er wordt veel van hem verwacht. Ik zie de match nog niet, maar aan de andere kant: er moet iets geforceerd worden."