Izquierdo overleden na hartstilstand

Vreselijk nieuws uit Uruguay: Izquierdo (27) overleden na hartstilstand op veld

28 augustus om 13:13

Triest nieuws: de Uruguayaanse voetballer Juan Izquierdo is op 27-jarige leeftijd overleden. Izquierdo kreeg vijf dagen geleden tijdens het duel tussen zijn club Nacional en São Paulo een hartstilstand.

In de Copa Libertadores namen São Paulo en Nacional het afgelopen week tegen elkaar op. In de slotfase werd Izquierdo onwel en zakte hij naar de grond. Hij werd buiten bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht. De verdediger lag op de intensive care van het Albert Einstein-ziekenhuis in de Braziliaanse metropool. 

'Met het diepste verdriet en de grootste schok moet Club Nacional mededelen dat onze geliefde speler Juan Izquierdo is overleden', schrijft Nacional op X. 'We betuigen ons oprechte medeleven aan zijn familie, vrienden, collega's en andere geliefden. Heel Nacional is in rouw.' Door de gebeurtenis gingen alle wedstrijden in de Uruguayaanse competitie afgelopen weekend niet door.

Izquierdo speelde op een huurperiode in Mexico na zijn hele loopbaan in Uruguay. In zijn vaderland diende hij CA Cerro, Peñarol, Montevideo Wanderers, Liverpool FC en Nacional. In Mexico diende hij Atlético de San Luis.