'Nottingham wilde Bakayoko, PSV wil verlengen'

'Ook Premier League-club deed Bakayoko aanbieding, PSV zet in op verlenging'

28 augustus om 09:40
Laatste update: 28 augustus om 13:45

Naast Al Hilal ontving Johan Bakayoko ook een aanbieding van Nottingham Forest. De aanvaller wacht echter op een optie die zowel financieel als sportief aan zijn verwachtingen voldoet. Ondertussen hoopt PSV het contract van de Belg te verlengen.

Volgens De Telegraaf is de kans niet groot is dat Bakayoko deze transferzomer nog vertrekt bij PSV. De Eindhovenaren accepteerden een bod van vijftig miljoen euro van Al Hilal, maar Bakayoko zag de transfer Saudi-Arabië om sportieve redenen niet zitten. Nu blijkt dat ook Nottingham Forest, dat zich eerder in Nederland meldde voor Santiago Gimenez en Brian Brobbey, voor de aanvaller in de markt was, maar ook de Premier League-laagvlieger voldoet niet aan de verwachtingen van de Belgisch international.

Ondertussen probeert PSV het contract van Bakayoko op te waarderen en te verlengen. De Eindhovenaren hebben de 21-jarige dribbelaar een voorstel gedaan om zijn tot medio 2026 lopende contract met één jaar te verlengen. PSV hoopt op die manier volgend jaar sterk te staan in de onderhandelingen met geïnteresseerde clubs. Bakayoko heeft het voorstel van Earnest Stewart en co. 'in beraad'.

In eerdere transferperiodes bleek al dat Bakayoko kieskeurig is als het gaat om een vervolgstap in zijn carrière. De aanvaller is zich maar al te goed bewust van het feit dat hij bij PSV verzekerd is van speeltijd en Champions League-voetbal. Daarom wees hij eerder clubs als Brentford en Burnley af. Een transfer naar Paris Saint-Germain, Bayern München of Liverpool werd vooralsnog nooit écht concreet.

Bakayoko speelde tot nu toe 88 duels voor PSV. Daarin scoorde de aanvaller 23 keer en gaf hij 20 assists.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!