PSV moet eigen transferrecord verbreken voor komst Itakura

'PSV moet eigen transferrecord verbreken, 'topkandidaat' staat open voor stap'

28 augustus om 07:57

Ko Itakura geldt nog altijd als de 'topkandidaat' om de defensie van PSV te versterken, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Technisch directeur Earnest Stewart zal diep in de buidel moeten tasten, want voor de komst van Itakura zal PSV een recordbedrag neer moeten leggen.

Het verhaal is bekend: PSV is hard op zoek naar versterkingen voor de achterste linie. Eerder kwam naar buiten dat de Eindhovenaren 25 tot 30 miljoen euro hebben te besteden aan inkomende transfers. Itakura geldt in Eindhoven als 'topkandidaat' om de verdediging van een kwaliteitsimpuls te voorzien. 'Naar verwachting moet PSV het eigen transferrecord verbreken om hem in te lijven, omdat Borussia Mönchengladbach hem niet wil laten gaan', klinkt het.

De onderhandelingen tussen beide clubs zijn nog in volle gang. 'PSV wil Itakura absoluut hebben en de speler staat daar ook open voor. Hij staat op een, twee en drie, zoals dat heet', schrijft het ED. Naar verluidt zet Borussia Mönchengladbach in op een bedrag van meer dan vijftien miljoen euro. Dit zou een transferrecord betekenen voor PSV, dat vorige zomer voor zowel Jerdy Schouten als Hirving Lozano vijftien miljoen euro betaalde. Nog nooit eerder gaven de Eindhovenaren meer uit dan dat.

Naast Itakura is PSV ook concreet in de markt voor linksback Renan Lodi. Hij wordt als een 'dure optie' gezien, zeker gezien zijn salaris. De Braziliaan moet op huurbasis naar Eindhoven komen en de onderhandelingen zijn nog altijd gaande. 'Voldoet kwalitatief wel aan de Champions League-norm en kan ook voor de korte termijn komen, zoals PSV graag wil', aldus het ED.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!