PSV vraagt 50 miljoen voor Veerman

'PSV hanteert forse vraagprijs van vijftig miljoen euro voor Veerman'

27 augustus om 23:55

Joey Veerman lijkt in de laatste dagen van de transferperiode niet meer te vertrekken bij PSV. De 25-jarige spelmaker mocht deze zomer alleen voor de absolute hoofdprijs weg van de landskampioen, zo onthult het Eindhovens Dagblad.

Veerman gaf zelf al aan dat de interesse hem enigszins tegenviel. "Na een goed seizoen vorig jaar, had ik er wel iets meer van verwacht", zei hij na het duel met Almere City FC. Volgens Voetbal International was er wel één club uit een grote competitie die dertig miljoen euro voor hem bood, maar dat blijkt bij lange na niet genoeg te zijn geweest.

Volgens het ED hanteerde PSV deze zomer een vraagprijs van liefst vijftig miljoen euro voor Veerman. 'Dat wil niet zeggen dat hij voor een aantal miljoenen minder niet was weggegaan, maar vijftig miljoen was wel de insteek', stelt de regionale krant. Het huidige transferrecord van PSV is in handen van Hirving Lozano, voor wie Napoli in 2019 45 miljoen betaalde. Cody Gakpo leverde begin 2023 zo'n 42 miljoen op.

Naast Veerman had PSV ook kunnen cashen voor Johan Bakayoko. Technisch directeur Earnest Stewart accepteerde een bod van vijftig miljoen van Al Hilal, maar de Belg wilde zelf - ondanks een bijzonder lucratief salaris - niet naar Saudi-Arabië. Veerman overweegt na de transferperiode of hij alsnog zijn tot medio 2026 lopende contract gaat verlengen bij PSV, weet het ED.