'Espanyol klopt aan bij Ajax voor Ünüvar'

'Transfergeweld barst volledig los bij Ajax: Espanyol meldt zich voor banneling'

27 augustus om 23:45

Het transfergeweld barst dinsdagavond in alle hevigheid los bij Ajax. De Amsterdammers hebben een voorstel ontvangen van Espanyol voor Naci Ünüvar, zo meldt De Telegraaf. 

Ajax gaat Wout Weghorst spoedig verwelkomen, terwijl Silvano Vos juist naar AC Milan vertrekt. Bovendien is er concrete interesse uit Spanje en Frankrijk voor Owen Wijndal. En nu is er ook beweging rond Ünüvar, stelt de krant.

Espanyol heeft zich bij Ajax gemeld voor de 21-jarige spelmaker, die mag vertrekken uit de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers willen hem het liefst verkopen, maar staan ook open voor een huurdeal. Ünüvar ziet de stap naar Espanyol zelf wel zitten. De formatie uit Barcelona keerde dit seizoen terug in La Liga na een afwezigheid van één seizoen.

Ünüvar werd eerder al verhuurd aan Trabzonspor en FC Twente. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2026 bij Ajax, waar hij zo'n één miljoen euro per jaar zou verdienen. Net als in het geval van Wijndal kunnen de Amsterdammers daarmee weer aanzienlijk wat salaris besparen.