Olmo beleeft droomdebuut en leidt Barça naar zege

Droomdebuut voor Olmo: Barça met schrik vrij dankzij aanwinst

27 augustus om 23:33

FC Barcelona is ook na drie wedstrijden nog foutloos in La Liga. De ploeg van coach Hansi Flick won met 1-2 bij Rayo Vallecano na een absoluut droomdebuut voor Dani Olmo.

Rayo Vallecano kon nog geen beroep doen op de nieuwe sterspeler James Rodríguez. Bij FC Barcelona was Dani Olmo wel voor het eerst van de partij. De Spaanse international, die kon worden ingeschreven door de blessure van Andreas Christensen, begon op de bank. Vanaf daar zag hij dat de Catalanen de handen vol hadden aan de thuisploeg, dat brutaal de aanval zocht. Unai López opende na tien minuten zelfs de score.

Flick besloot in de rust dan ook meteen om Olmo te brengen. Met de debutant binnen de lijnen kantelde de wedstrijd. Hij raakte na 58 minuten nog de lat, maar niet veel later was het wel raak voor Pedri, die doel trof na een combinatie met Raphinha. Barça drukte door, maar een goal van Robert Lewandowski werd nog afgekeurd vanwege een overtreding van Jules Koundé. Olmo kreeg zodoende de kans om er een droomdebuut van te maken. Hij schoot na 82 minuten fraai raak.