PSV en Babadi hakken knoop door over nabije toekomst

'PSV en Babadi hakken knoop door over nabije toekomst van toptalent'

27 augustus om 22:32

Isaac Babadi blijft deze transferperiode gewoon bij PSV, hoewel er momenteel niet veel speeltijd op hem wacht in het eerste elftal. Voor Tygo Land geldt min of meer hetzelfde, zo meldt het Eindhovens Dagblad dinsdag.

Babadi was aan het begin van het vorige seizoen een revelatie bij PSV, maar daarna kwam de aanvallende middenvelder steeds minder aan bod en ging het vooral over zijn aflopende contract. Hij besloot uiteindelijk in Eindhoven te blijven, maar een definitieve doorbraak is op dit moment ver weg, mede door de forse concurrentie in de selectie van Peter Bosz. Ook Land heeft daar mee te maken.

Desondanks blijft de veelbesproken Babadi in principe bij PSV. Via de combinatie trainen bij PSV 1 en wedstrijden bij de beloften moet hij fit blijven en is er voor hem een sportieve uitdaging, stelt het ED. Begin deze maand schreef de regionale krant nog over een evaluatiemoment. Een verhuur aan een Eredivisie-club werd toen niet helemaal uitgesloten, maar zover komt het voorlopig dus niet.

Toptalenten Babadi en Land kregen maandag de kans om zich te laten zien in Jong PSV, maar ze deelden in de malaise tegen Telstar (0-2). 'In de loop van het seizoen zullen er voor hen kansen komen in het eerste team, maar dan moeten ze meer laten zien dan maandagavond tegen Telstar', concludeert de regionale krant.