'Nottingham Forest klopt na Gimenez-afwijzing aan bij Ajax voor Brobbey'

'Nottingham blijft op Eredivisie-tour en klopt nu bij Ajax aan voor Brobbey'

27 augustus om 18:42
Laatste update: 27 augustus om 18:57

Nottingham Forest heeft zich gemeld bij Ajax voor Brian Brobbey, meldt Voetbal International. The Tricky Trees aasden aanvankelijk op Eddie Nketiah en Feyenoord-spits Santiago Gimenez, maar de club viste twee keer achter het net. Het valt echter 'nog te bezien' of Brobbey wel oren heeft naar deze transfer.

Het is inmiddels geen geheim meer dat Nottingham dringend op zoek is naar een nieuwe spits. De Premier League-club was bereid om dertig miljoen te betalen aan Arsenal voor Nketiah, maar het slaagde er niet in om een persoonlijk akkoord te bereiken met de Engelse spits. Gimenez bedankte ook voor een aanbieding van Nottingham, waardoor het nu is doorgeschakeld naar Brobbey.

VI weet dat de huidige nummer zeven van de Engelse competitie geïnformeerd heeft bij Ajax naar de drievoudig Oranje-international. Met nog zes dagen voor het sluiten van de transfermarkt moeten de Amsterdammers nog altijd geld zien te verdienen, willen ze nog inkomende transfers af kunnen ronden. Daardoor lijkt Brobbey te koop, mits Ajax 'een niet te weigeren bieding' ontvangt.

Brobbey zelf heeft ondertussen de vraag gekregen of hij openstaat voor een transfer naar de Premier League. Het is echter 'nog maar de vraag' of dat zo is, zo klinkt het. De spits heeft in het recente verleden meerdere keren aangegeven dat hij Ajax niet zomaar voor een tweede keer wil verlaten, na zijn veelbesproken transfervrije exit in de zomer van 2020.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!