Feyenoord en Ajax betreurd door afgelaste Klassieker

Feyenoord en Ajax teleurgesteld: 'Jammer dat het voetbal de dupe is geworden'

27 augustus om 17:53

Feyenoord en Ajax vinden het allebei een flinke tegenvaller dat De Klassieker van aankomende zondag niet door kan gaan. De clubs betreuren dat het voetbal heeft moeten lijden onder een discussie waar zij geen deel van uitmaken, namelijk een politiestaking voor een 'fatsoenlijk vroegpensioen'.

De bui hing al enige tijd in de lucht nadat de politie de staking aankondigde. Het was alleen nog wachten op het besluit van burgemesster Ahmed Aboutaleb. "We hadden zondag graag gevoetbald", laat Ajax weten in een reactie aan ESPN. "Dat het niet door kan gaan is teleurstellend. Jammer dat het voetbal de dupe is geworden van deze discussie." 

Feyenoord staat er hetzelfde in als de aartsrivaal uit Amsterdam. "Echt heel teleurstellend dat de wedstrijd zondag niet kan doorgaan", aldus de club uit Rotterdam-Zuid. "Zoals eerder aangegeven hebben we er begrip voor dat mensen opkomen voor hun zaak. We betreuren het echter wel dat, niet voor het eerst, het voetbal wordt gebruikt om zaken af te dwingen waar wij geen partij in zijn."

Wel kan Feyenoord zich vinden in het besluit van burgemeester Aboutaleb. "Dat de burgemeester het niet verantwoord acht de wedstrijd door te laten gaan zonder aanwezigheid van politie begrijpen en onderschrijven wij."