Eredivisie waarschuwt, maar Klassieker-hoop blijft: 'Uitspelen dan in gevaar'

Eredivisie waarschuwt en deelt Klassieker-info: 'Nu waarschijnlijk doordeweeks'

27 augustus om 17:51

Competitiebestuur betaald voetbal hoopt stiekem dat De Klassieker komende zondag gewoon door kan gaan. In een reactie laat het orgaan van de Eredivisie weten teleurgesteld te zijn over het feit dat 'het voetbal' de dupe wordt van politiestakingen. Ook wordt er gewaarschuwd voor een impasse op de speelkalender.

Door stakingen voor een vroegpensioen van de politie kan De Klassieker zondag geen doorgang vinden. De Eredivisie komt niet lang nadat dit nieuws naar buiten kwam met een reactie. Het duel tussen Feyenoord en Ajax zal waarschijnlijk op een doordeweekse avond ingehaald moeten worden, zo klinkt het. 'Dat is uiteraard niet ideaal voor de vele liefhebbers van De Klassieker, maar ook niet voor de politie en gemeente.'

'De wedstrijden worden altijd zorgvuldig ingepland, waarbij ook rekening wordt gehouden met wensen en omstandigheden vanuit gemeentes en autoriteiten. Als de Klassieker echter later moet worden ingehaald, dan is het aantal beschikbare momenten hiervoor heel beperkt. Als de politieacties wekelijks zo blijven doorgaan, dan kan het uitspelen van de competities op een gegeven moment echt in gevaar komen of in elk geval het sportieve verloop beïnvloeden', waarschuwt de Eredivisie.

Het competitiebestuur vindt dat 'alle voetballiefhebbers' in dat geval onevenredig hard worden getroffen door de politiestakingen. 'De overheid en politie zijn beide belangrijke partners van het voetbal. Daarom kunnen wij als voetbal nooit tussen deze partijen in gaan staan. We roepen hen op om met elkaar in gesprek te gaan. In de politiek wordt nadrukkelijk over vroegpensioen gesproken en we hadden graag gezien dat deze discussie was afgerond voordat men actie ging voeren. We hopen dat de partijen nog voor het weekend tot uitgangspunten komen en dat de Klassieker dan zondag gewoon door kan blijven gaan', besluit men.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!