Feyenoord huurt González van Juventus

Feyenoord heeft beet: Rotterdammers huren González van Juventus

29 augustus om 11:20
Laatste update: 29 augustus om 14:47

Feyenoord heeft zich officieel versterkt met de Uruguayaanse verdediger Facundo González. De talentvolle mandekker komt op huurbasis over van Juventus, inclusief een optie tot koop.

Feyenoord en Juventus bereikten afgelopen week al een akkoord over González en maken de transfer nu wereldkundig. De 21-jarige verdediger wordt gehuurd door de Rotterdammers en de club heeft een optie tot koop van zes miljoen euro in de deal bedongen. Deze optie kan verplicht woren als González een bepaald aantal wedstrijden speelt. Bij een definitieve transfer wordt er een doorverkooppercentage van twintig procent opgenomen voor Juventus. 

De 1.93 meter lange voetballer wordt gehaald als back-up voor Dávid Hancko. In 2023 vertrok González van Valencia CF naar Juventus en in Turijn heeft hij nog een contract tot medio 2026. Het afgelopen seizoen werd de linkspoot ook uitgeleend. Hij kwam toen uit voor Sampdoria in de Serie B.

"Ik kreeg al snel een heel goed gevoel bij de club na de gesprekken die ik heb gevoerd en het beeld dat voor mij werd geschetst", stelt González op de clubsite. "Feyenoord is een grote club en de manier waarop hier voetbal gespeeld en beleefd wordt, past bij mij. Dat er al meerdere Latijns-Amerikaanse spelers in de selectie zitten gaat zeker helpen om mij sneller aan te passen. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om aan dit nieuwe avontuur te beginnen."