Szczęsny (34) met voetbalpensioen

Topkeeper Szczęsny (34) met voetbalpensioen: 'Mijn hart ligt er niet meer'

27 augustus om 15:19

Wojciech Szczęsny hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Dat heeft de Poolse topkeeper zelf bekendgemaakt op zijn social media-kanalen. De 34-jarige doelman zat sinds deze zomer zonder club en heeft besloten een punt achter zijn carrière te zetten.

Enkele weken geleden werd bekend dat Szczęsny en Juventus na zeven seizoenen uit elkaar zouden gaan. Zodoende was de doelman deze zomer clubloos. Hij gaat niet op zoek naar een nieuwe club, want hij stopt als professionele keeper. Het EK in Duitsland bleek zijn laatste kunstje als profkeeper. Met het Poolse nationale team stond hij tegen Nederland en Oostenrijk onder de lat.

'Ik heb niet alleen mijn dromen waargemaakt, maar heb zelfs meer bereikt dan ik me kon voorstellen. Alles dat ik heb en alles dat ik ben heb ik te danken aan de prachtige voetbalwereld', begint Szczęsny in een lange afscheidsboodschap. 'Mijn lichaam kan het nog wel aan, maar mijn hart ligt er niet meer. Ik voel dat ik nu al mijn aandacht aan de familie moet geven en daarom heb ik besloten om te stoppen met voetballen.'

Szczęsny keepte voor grote voetbalclubs als Arsenal, AS Roma en Juventus. Met laatstgenoemde club werd hij drie maal kampioen. Daarnaast won hij twee keer de FA Cup met Arsenal.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wojciech Szczesny (@wojciech.szczesny1)

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!