'Recordbedrag PSV voor Itakura'

'PSV heeft 25 tot 30 miljoen voor komst duo, transferrecord mogelijk verbroken'

27 augustus om 12:32
Laatste update: 27 augustus om 12:57

De kans is aanwezig dat PSV een recordbedrag neer moet tellen voor Ko Itakura. De Eindhovenaren hebben nog 25 tot 30 miljoen euro te besteden deze transferperiode. Naast de Japanner moet ook Renan Lodi daarvan betaald worden.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV nog altijd hard werkt aan de komst van Itakura. De kans is aanwezig dat de Eindhovenaren een recordbedrag neer moeten tellen voor de verdediger. Borussia Mönchengladbach wil de Japanse stopper niet kwijt en zou daarom inzetten op meer dan vijftien miljoen euro. Dat hebben de Eindhovenaren nooit eerder uitgegeven. Jerdy Schouten en Hirving Lozano kwamen vorige zomer allebei voor vijftien miljoen euro over uit de Serie A. Zeker Schouten bleek een schot in de roos voor de Eindhovenaren.

PSV heeft volgens het ED nog 25 tot 30 miljoen euro te besteden de komende week. Vrijdag eindigt de transfermarkt in de meeste grote Europese competities. Maandag is het deadline day in Nederland. Van die 25 tot 30 miljoen moet Itakura worden betaald, maar ook Lodi moet overkomen van Al Hilal. De linksback wordt naar alle waarschijnlijkheid op huurbasis overgenomen van de Saudische topclub. Gezien zijn salaris zal de Braziliaan toch ‘een handvol miljoenen kosten’.

Naast de inkomende transfers heeft Earnest Stewart het druk met het managen van eventuele uitgaande transfers. Walter Benítez en Olivier Boscagli hopen naar respectievelijk Atlético Madrid en Brighton & Hove Albion te vertrekken. Ondertussen wordt er flink getrokken aan Schouten. Een vertrek van Joey Veerman of Johan Bakayoko is ook nog altijd mogelijk.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!