Oud-Ajacied Conceição vertrekt op huurbasis naar Juventus

Done deal: Juventus heeft beet en contracteert Conceição (ex-Ajax)

27 augustus om 11:26
Laatste update: 27 augustus om 11:41

Het is officieel: Francisco Conceição vertrekt op huurbasis van FC Porto naar Juventus. De oud-Ajacied is dinsdag gepresenteerd in Italië.

Juventus leent Conceição voor een seizoen van Porto. De Italiaanse grootmacht heeft geen optie koop bedongen in de deal. Volgens Fabrizio Romano betaalt Juve een huursom van zeven miljoen euro aan de Portugezen. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal negen of tien miljoen.

De 21-jarige buitenspeler kwam in de voorbereiding geen minuut in actie en vrijdagavond was hij geen onderdeel van de wedstrijdselectie van FC Porto voor het duel met Rio Ave. De nieuwe trainer Vítor Bruno, die Sérgio Conceição - de vader van de oud-Ajacied - opvolgde bij de Portugese topclub, leek hem niet op te nemen in zijn plannen voor komend seizoen.

Conceição doorliep de jeugdopleiding van FC Porto. In 2022 kwam hij naar Ajax. Hier wist hij nooit van grote waarde te zijn en daarom vertrok hij naar een jaar alweer op huurbasis terug naar zijn oude club. Voor Porto speelde Conceição tot nu toe 93 wedstrijden, waarin hij elf goals maakte en dertien assits gaf.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!