FC Twente presenteert Pröpper-opvolger Lagerbielke

FC Twente presenteert 'gewenste versterking' en heeft Pröpper-opvolger binnen

27 augustus om 10:01
Laatste update: 27 augustus om 10:10

FC Twente heeft zich officieel versterkt met Gustaf Lagerbielke. De Zweedse verdediger komt op huurbasis over van Celtic - zonder koopoptie - en is in Enschede de opvolger van Robin Pröpper.

Lagerbielke is een 24-jarige verdediger, die in Zweden voor AIK, Vasalunds, Sollentuna, Västerås, Degerfors en Elfsborg uitkwam. In de zomer van 2023 vervolgde hij zijn loopbaan bij Celtic. De tweevoudig international van Zweden kon ook rekenen op belangstelling van sc Heerenveen, maar kiest voor Twente.

"Toen ik van de belangstelling van FC Twente hoorde was ik direct geïnteresseerd", reageert Lagerbielke op de website zijn nieuwe club. "Na mijn gesprek met de trainer (Joseph Oosting, red.) heb ik een goed beeld gekregen van de plannen en wilde ik graag naar FC Twente. Komend seizoen hoop ik zo veel mogelijk te spelen, zo hoog mogelijk met FC Twente te eindigen in de competitie. Ik kijk natuurlijk ook uit naar de wedstrijden in Europa."

Technisch directeur Arnold Bruggink is blij dat de Twente-defensie weer op orde is. "Met de komst van Gustaf Lagerbielke hebben we de gewenste versterking voor onze defensie en daarmee de centrale posities goed bezet. Gustaf is een fysiek sterke verdediger die zowel verdedigend als aanvallend kopsterk is en beschikt over een goede pass. Hij is comfortabel aan de bal en past goed in de Nederlandse competitie."

Lagerbielke is in de Grolsch Veste de opvolger van Pröpper, die onlangs juist naar Glasgow vertrok om voor Rangers FC te spelen. Vorig seizoen speelde de Zweed twee keer tegen Feyenoord in de Champions League. In De Kuip pakte Lagerbielke rood, op Celtic Park maakte hij in blessuretijd de winnende goal tegen de Rotterdammers.