Sparta huurt Kayky van Man City

Sparta doet zaken met Man City en huurt grote belofte van tien miljoen

26 augustus om 20:30

Kayky is officieel speler van Sparta Rotterdam. De 21-jarige aanvaller wordt door De Kasteelclub voor één seizoen gehuurd van Manchester City.

Kayky doorliep de jeugdopleiding van Fluminense. In 2023 werd de Braziliaan voor tien miljoen euro opgepikt door Manchester City, waar hij in de beloftenploeg gestald werd. De voorbije jaren werd Kayky al twee keer over een halfjaar uitgeleend: aan het Portugese Paços Ferreira en aan het Braziliaanse EC Bahia. Nu is het Sparta dat de buitenspeler huurt van The Citizens.

Momenteel herstelt Kayky nog van een knieblessure. Het is de verwachting dat hij eind oktober zijn debuut voor Sparta kan maken. "We kijken al enige tijd naar Kayky en hebben ook tijdens zijn revalidatieperiode altijd contact gehouden", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp op de clubsite. "Zijn spel van voor zijn blessure heeft ons doen besluiten Kayky één seizoen te huren, omdat we er van overtuigd zijn dat hij ons team zal versterken als hij weer volledig inzetbaar is. Dat we daar dan nog enkele weken op moeten wachten is dan geen probleem."

Voor Sparta-middenvelder Metinho is Kayky geen onbekende. De twee speelden samen bij Fluminense en woonden zelfs in hetzelfde huis. Naar Rotterdam-Spangen neemt Kayky Premier League-ervaring mee. City-manager Pep Guardiola liet hem twee keer invallen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!