Go Ahead strikt Milan Smit van Cambuur

Go Ahead legt meer dan een miljoen neer en haalt gewenste versterking in huis

26 augustus om 18:08
Laatste update: 27 augustus om 09:59

Go Ahead Eagles heeft zijn gewenste versterking binnen. De 21-jarige Milan Smit komt over van SC Cambuur en moet de Deventer club van goals gaan voorzien.

Smit erkende afgelopen weekend al dat Go Ahead geïnteresseerd was in zijn diensten. Maandagavond maken beide clubs de deal wereldkundig. Smit tekent een contract tot de zomer van 2028 in De Adelaarshorst. Naar verluidt incasseert Cambuur ruim een miljoen euro. De spits, die in de punt van de aanval gaat concurreren met Victor Edvardsen en Finn Stokkers, is blij met zijn transfer. "Dat de club in de Eredivisie speelt is voor mij ook een stap omhoog", zegt hij op de clubsite. "Go Ahead Eagles kan bovendien een mooie springplank vormen voor mijn carrière."

Technisch directeur Paul Bosvelt is eveneens tevreden met de deal. "Milan is alweer met zijn vierde seizoen bezig in het betaalde voetbal, ondanks zijn 21-jarige leeftijd. Milan is een talentvolle aanvaller met scorend vermogen die zich hopelijk bij ons nog verder kan ontwikkelen."

Via de jeugdopleidingen van sc Heerenveen en FC Twente kwam Smit bij Cambuur terecht. Daar brak hij in 2022 door in de hoofdmacht. Vorig seizoen was hij in de Keuken Kampioen Divisie goed voor negentien goals. Smit is een van de duurste inkomende transfers aller tijden bij Go Ahead. Eerder deze zomer kwam Olivier Antman al naar de club. Ook voor hem werd meer dan een miljoen euro neergelegd.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!