Al Hilal en Manchester City akkoord over João Cancelo

'City bereikt akkoord met Al Hilal: verguisde Portugees kan snel transfer maken'

26 augustus om 16:30

Al Hilal en Manchester City hebben een akkoord bereikt over de transfer van João Cancelo, zo weet Fabrizio Romano. De Portugees is na zijn uitleenperiode bij FC Barcelona, dat een langer verblijf niet kan financiëren, teruggekeerd in Manchester. Hij komt echter niet langer voor in de plannen van Pep Guardiola.

Al Hilal is één van de ploegen die Cancelo dolgraag een uitweg biedt. Een mondeling akkoord met City heeft een transfer een stap dichterbij gebracht. Het zou gaan om een bedrag van ongeveer 25 miljoen euro.

'Alles hangt nu af van Cancelo zelf. Al Hilal heeft hem een contract aangeboden, waardoor hij vijftien miljoen euro per seizoen kan gaan verdienen. De Portugees zal snel gaan beslissen of dit de stap is die hij wil maken', schrijft Romano op X. In Saudi-Arabië kan de 58-voudig international van Portugal teamgenoot worden van onder andere Neymar, Kalidou Koulibaly, Sergej Milinković-Savić, Ruben Neves en Aleksandar Mitrović.

Cancelo werd afgelopen seizoen nog door Manchester City verhuurd aan Barcelona. Voor de Catalanen speelde hij 42 wedstrijden. De veelzijdige vleugelverdediger speelde verder voor Benfica, Valencia, Internazionale, Juventus, Manchester City en Bayern München.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!