PEC Zwolle shopt bij Almere City FC en haalt ervaren back in huis

PEC Zwolle lost defensieve problemen op en sluit deal met Almere

26 augustus om 15:50
Laatste update: 26 augustus om 15:56

PEC Zwolle heeft de defensie versterkt met Sherel Floranus. De vleugelverdediger komt over van Almere City FC en heeft zich tot medio 2027 verbonden aan de Blauwvingers, zo meldt PEC Zwolle op de eigen website.

Floranus laat weten in zijn nopjes te zijn met zijn nieuwe club. "Ik ben heel blij met mijn overgang naar PEC Zwolle. Met Gerry en Johnny, die ik al ken van mijn tijd in Friesland, heb ik prettige gesprekken gevoerd. Zij hebben mij direct overtuigd om naar PEC Zwolle te komen. Nu ik hier ben wil ik mezelf gelijk laten zien, te beginnen aanstaande zondag tegen Heracles Almelo. Ik hoop alle supporters dan ook te zien. Laten we er samen een prachtig seizoen van maken."

Ook de technisch directeur van PEC Zwolle, Gerry Hamstra, is content met de aankoop. "Sherel is een leider en heeft de broodnodige ervaring opgedaan in de Eredivisie. Hij kan het team verder helpen in het proces, is fit en is dus direct een toegevoegde waarde voor onze selectie. Bij deze willen we Sherel welkom heten in Zwolle en veel succes toewensen."

Floranus beleefde zijn doorbraak bij Sparta Rotterdam en verruilde die club in 2018 voor sc Heerenveen, waar hij na drie seizoen vertrok om in Turkije te spelen, bij Antalyaspor. De rechtsback beschikt over de nodige ervaring in de Eredivisie, met 151 officiële wedstrijden, waarin hij tweemaal scoorde en acht assists leverde.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!