Relletje bij rondom Edvardsen bij Go Ahead

Relletje bij Go Ahead: 'Niet slim, vorig jaar ging het al op en neer met hem'

26 augustus om 11:58
Laatste update: 26 augustus om 13:42

Go Ahead Eagles-trainer Paul Simonis heeft gereageerd op de commotie die is ontstaan rondom Victor Edvardsen. De spits werd zondag uitgefloten door de eigen achterban, nadat hij enkele dagen eerder een aantal cryptische posts plaatste op Instagram. Simonis ziet dat Edvardsen niet gelukkig is in Deventer.

Tegen RKC Waalwijk verloor Edvardsen zijn basisplaats. Vervolgens liet de Zweed met enkele cryptische posts van zich horen. Zo plaatste hij onder meer een bericht met de emoticon van een vliegtuig. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij sommige fans van Go Ahead, die van mening zijn dat Edvardsen zinspeelt op een transfer. De supporters floten de aanvaller dan ook uit toen hij tegen RKC binnen de lijnen kwam.

"Dit was gewoon niet slim van hem", zegt Simonis tegen Voetbal International over de acties van Edvardsen. "Je moet weten dat je een rolmodel bent en dat je de club op een positieve manier moet uitdragen. Dit is een goede les voor hem geweest. Het was een beetje een onvolwassen reactie en ik kan de reactie van het publiek goed begrijpen. Ik neem het altijd op voor mijn spelers, maar in dit geval begreep ik het ook wel. Je moet in voor- en tegenspoed strijden voor je club en uiteindelijk ook voor jezelf, want Victor doet hiermee zichzelf heel erg tekort."

"We voeren veel discussies met hem, over wat hij wil", gaat Simonis verder. "Hij heeft uitgesproken dat hij hier niet gelukkig is. Dat zie ik ook. Het speelde al voordat ik hier kwam. Hij lacht weinig en trekt zich vaak een beetje terug. Dat baart me zorgen. Ik wil dat spelers hier met een goed gevoel rondlopen. Je mag hier je passie uitvoeren en dat wil ik zien. Als een speler niet gelukkig is, moet die voor zichzelf een keuze maken. Als ik ergens niet gelukkig ben, ga ik wat anders doen."

Simonis is desondanks geen voorstander van een vertrek van Edvardsen. "Het is niet zo dat hij van mij weg moet. Helemaal niet, zelfs. Ik vind hem nog steeds een speler met veel potentie. Alleen: hij reageert soms heel primair. Dat zit in hem en is niet iets van de laatste tijd. Ik begrijp dat het vorig jaar telkens op en neer ging. Victor kan heel goed voetballen en ik vind hem een interessant profiel hebben voor ons. Hij moet af en toe alleen even leren om tot tien te tellen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!