Barcelona maakt ruimte in salarishuis en verhuurt miljoenenaankoop na halfjaar

Barcelona maakt ruimte in salarishuis en verhuurt miljoenenaankoop na halfjaar

26 augustus om 11:15
Laatste update: 26 augustus om 11:19

De kogel is door de kerk: FC Barcelona neemt na een halfjaar alweer afscheid van Vitor Roque. De Braziliaanse spits wordt komend seizoen verhuurd aan Real Betis, dat een optie tot koop heeft bedongen.

Barça betaalde een halfjaar geleden nog veertig miljoen euro voor de negentienjarige Roque, die te boek staat als een groot talent. Na zestien optredens - voornamelijk invalbeurten - zwaaien de Catalenen de jonge spits alweer uit. Roque komt dit seizoen op huurbasis uit voor Betis, dat zijn volledige salaris overneemt. Dat biedt Barcelona wat broodnodige ruimte in het salarishuis: het is de club namelijk nog altijd niet gelukt om miljoenenaankoop Dani Olmo in te schijven voor La Liga.

Naast een optie tot koop beschikt Betis ook over een optie om de huurdeal met een jaar te verlengen, tot medio 2026. Mocht de club uit Sevilla de koopoptie uiteindelijk niet lichten, dan krijgt Betis wel een doorverkooppercentage bij een toekomstige transfer van Roque.

In eerste wedstrijden voor Barcelona kwam de Braziliaans jeugdinternational al tot twee goals. Vlak na de huurtransfer van Roque bevestigde Barça ook dat Clément Lenglet het seizoen afmaakt bij Atlético Madrid.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!