Atlético presenteert Barça-verdediger Lenglet

Atlético kiest niet voor Hancko en verlost Barça tijdelijk van verdediger

26 augustus om 11:09
Laatste update: 26 augustus om 13:38

Atlético Madrid neemt Clément Lenglet dit seizoen op huurbasis over van FC Barcelona. Eerder was Feyenoord-verdediger Dávid Hancko nadrukkelijk in beeld in de Spaanse hoofdstad, maar hij werd te duur bevonden.

In de huurdeal is geen optie tot koop opgenomen en dit houdt in dat Lenglet volgende zomer weer terugkeert bij Barça, waar hij tot nu dusver tot 160 duels kwam. De Fransman was goed was voor zeven doelpunten en drie assists. Zijn contract loopt nog door tot medio 2026.

In de afgelopen twee seizoenen werd Lenglet verhuurd aan respectievelijk Tottenham Hotspur en Aston Villa. In de zomer van 2018 maakte de verdediger voor ruim 35 miljoen euro de overstap van Sevilla naar FC Barcelona, waar hij de laatste jaren niet in de plannen voorkomt.

Door de huurdeal met Atlético is Barça nu tijdelijk verlost van het salaris van Lenglet. De Spaanse topclub kampt al langere tijd met financiële problemen. Zo kan aankoop Dani Olmo vooralsnog niet ingeschreven worden, omdat de salarisrekening de regels van de La Liga overtreedt.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!