Eredivisie-flops: Almere-drietal na pak slaag van PSV, Feyenoord-duo ook present

Eredivisie-flops: Almere-drietal na pak slaag van PSV, Feyenoord-duo ook present

26 augustus om 11:00

Speelronde drie van het nieuwe Eredivisie-seizoen zit er nog niet helemaal op vanwege de Europese perikelen van Ajax en FC Twente, maar toch is het tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Almere City is de hofleverancier nadat het een pak slaag kreeg van PSV (1-7), terwijl ook Feyenoord en FC Utrecht stevig vertegenwoordigd zijn.

Ramiz Zerrouki (Feyenoord)
Ook op bezoek bij Sparta Rotterdam lukte het de Algerijns international niet om te imponeren. Feyenoord had vanuit het middenveld behoefte aan iemand die het spel versnelde om door de defensie van de thuisploeg heen te breken, maar Zerrouki vertraagde het aanvalsspel eerder. Na een uur ontving de controleur ook nog eens zijn tweede gele kaart, waardoor hij voortijdig moest gaan douchen.

Vassilis Zagaritis (Almere City)
Tegen PSV had de Griekse linksback van Almere het bijzonder zwaar. Maar liefst de helft van zijn passes kwam niet aan, terwijl hij grootse moeite had om Hirving Lozano te bedwingen. Tot overmaat van ramp werd Zagaritis kinderlijk eenvoudig opzij gezet door Chucky in aanloop naar de 1-6, wat leidde tot een knullige val van de Griek.

Yassin Oukili (RKC Waalwijk)
Na zestien minuten pakte de 23-jarige middenvelder al zijn tweede gele kaart, met een oliedomme tackle op de helft van Go Ahead Eagles. Daarmee heeft Oukili RKC flink benadeeld in Deventer. Ondanks dat de Waalwijkers al vroeg op achterstand kwamen, was er zeker wat mogelijk geweest met elf man.

Santiago Gimenez (Feyenoord)
Een week na zijn sterke wedstrijd tegen PEC Zwolle was Gimenez op Het Kasteel volledig onzichtbaar. De Mexicaan kwam tot geen enkele doelpoging en raakte de bal überhaupt maar 21 keer aan. In de komende dagen zal blijken of dit teleurstellende optreden ook zijn laatste was in het shirt van Feyenoord.

Christopher Mamengi (Almere City)
Buiten het feit dat hij twee keer de bal heeft af weten te pakken tegen PSV, lukte er ook bij de centrale verdediger van Almere City bijzonder weinig. Net als zijn teamgenoten was Mamengi simpelweg niet opgewassen tegen de kwalitatief veel betere spelers van PSV.

Zidane Iqbal (FC Utrecht)
In de rust van het duel tussen NAC Breda en FC Utrecht besloot trainer Ron Jans hard in te grijpen: hij voerde een vierdubbele wissel door en Iqbal was één van de spelers die in de kleedkamer achterbleef. Dat kan de jonge middenvelder niet verbaasd hebben: hij leverde veel te veel ballen kinderlijk eenvoudig in en zorgde daardoor voor onrust bij Utrecht.

Thierry Lutonda (PEC Zwolle)
De fans van PEC ergeren zich al weken aan de Belgische linksback en dat zal na de verliespartij tegen NEC niet minder zijn geworden. Met een domme onbesuisde actie pakte Lutonda na een uur spelen al zijn tweede gele kaart, terwijl hij defensief weer bijzonder kwetsbaar oogde in de Goffert.

Paxten Aaronson (FC Utrecht)
De Amerikaan behoorde ook tot het viertal dat na 45 minuten plaats moest maken bij Utrecht. Aaronson verloor al zijn persoonlijke duels in Breda en leverde net als Iqbal te veel ballen in. Zijn vervanger Noah Ohio groeide ook nog eens uit tot de absolute held met twee beslissende goals in de blessuretijd.

Logan Delaurier-Chaubet (Almere City)
Zijn debuut voor Almere City kan niet bestempeld worden als een onverdeeld succes. Vrijwel niets lukte bij de 22-jarige Fransman: het lukte hem niet om gevaar te stichten, hij zette geen enkele geslaagde dribbel in en verloor al zijn persoonlijke duels. Dat terwijl Delaurier-Chaubet met Fredrik Oppegård een directe tegenstander trof die in de eerste wedstrijden van het seizoen niet altijd heeft kunnen overtuigen.