Kuyt zakt met Beerschot naar laatste plaats en wijst naar de VAR

Kuyt zakt naar laatste plaats en hekelt de VAR: 'Is het dan ook een hulpmiddel?'

26 augustus om 08:20
Laatste update: 26 augustus om 09:00

Dirk Kuyt is niet te spreken over de VAR na nieuw puntenverlies voor zijn ploeg Beerschot. De promovendus staat op dit moment op de laatste plaats in de Belgische competitie met één punt uit vijf duels.

Tegen Standard Luik (1-0 nederlaag) moest Beerschot na een uur spelen met tien man verder. Brian Plat (ex-FC Volendam) kreeg na een VAR-ingreep een rode kaart van de scheidsrechter, nadat er in eerste instantie een gele prent werd gegeven. Ruim tien minuten later schoot Soufiane Benjdida uit een strafschop de winnende treffer tegen de touwen voor de thuisploeg.

"Luister, ik zit sinds 1998 in het voetbal", begint Kuyt na afloop in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Ik kan met veel goed omgaan, zeker met verlies. Ik heb vaker verloren dan gewonnen in mijn carrière. Maar met onrechtvaardigheid heb ik veel moeite. Onrechtvaardigheid naar de ploeg toe."

"En dan heeft één beslissing van bepaalde mensen (de VAR en de scheidsrechter, red.) zo'n grote invloed", gaat Kuyt verder. "De scheidsrechter beslist om geel te geven. Dan begrijp ik werkelijk niet waarom de VAR ingrijpt. De VAR is in het leven geroepen om beslissingen te nemen die wij niet zien. Dan vraag ik me af: zitten er in de VAR wel mensen die het voetbal goed lezen? En is het dan ook een hulpmiddel?"

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!