Ajax blijft lonken voor 'dure' Weghorst, Cziommer reageert

Ajax blijft lonken voor 'dure' Weghorst: 'Als ik Burnley was zou ik het overwegen'

26 augustus om 07:02

Wout Weghorst staat nog steeds op de nominatie om de overstap te maken naar Ajax. Simon Cziommer, zaakwaarnemer van de Oranje-spits, verwacht dat Burnley ook gaat meewerken.

Weghorst komt hoogstwaarschijnlijk naar Amsterdam als Ajax de verkoop van Chuba Akpom weet te realiseren. Tot dat moment blijft de 32-jarige aanvaller bij Burnley, waar hij afgelopen weekend niet in actie kwam. Dat laatste had volgens Cziommer geen sportieve redenen.

"Er waren wat akkefietjes. Of akkefietjes... situaties die ervoor zorgden dat Wout even naar huis moest. Familieomstandigheden", verklaart Cziommer bij Viaplay. "Dus toen was hij twee dagen niet bij de club en toen hij terugkwam, was het al twee dagen voor de wedstrijd. Dus de manager liet hem buiten de selectie. Maandag meldt hij zich gewoon weer op de club en gaat hij weer door."

De zaakwaarnemer verwacht dat Weghorst deze week nog vertrekt. Daar heeft ook zijn huidige club baat bij. "Als ik het mag inschatten, denk ik dat Burnley blij is als ze nog wat geld voor Wout kunnen vangen. Het is zijn laatste jaar en hij is ook niet de goedkoopste speler van de club. Ze zijn ook gedegradeerd. Als ik Burnley was, zou ik het overwegen."

"Dat hoop ik ook", vervolgt Cziommer, "en dan moeten wij nog zorgen dat er een fatsoenlijke club klaarstaat, maar daar maak ik mij geen zorgen om." Naast Ajax dingen Turkse clubs naar de hand van Weghorst.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!