Real Madrid boekt moeizame maar ruime stroeve zege, hoofdrol voor debutant Endrick

25 augustus om 19:56

De uitslag doet het niet vermoeden (3-0), maar Real Madrid heeft in eigen huis een zware avond achter de rug tegen Real Valladolid. Mede door de eerste goal van wonderkind Endrick in het shirt van De Koninklijke boekte Real wel een ruime zege.

Nadat Real Madrid vorige week direct averij opliep tegen RCD Mallorca, hadden de Madrilenen wat recht te zetten in het thuisduel met Valladolid. Door de blessure van Jude Bellingham mocht Arda Güler aan de aftrap verschijnen bij Real. De thuisploeg had echter de grootste moeite om in de eerste helft tot serieuze kansen te komen tegen Valladolid, dat de rijen massaal gesloten hield.

In de tweede helft lukte het de formatie van trainer Carlo Ancelotti echter vrij snel om de ban te breken. Uit een vrije trap schoot Federico Valverde de bal keihard in de verre hoek. Ook na die goal bleef Real Madrid moeite hebben met het doorbreken van de defensie van de bezoekers, al kreeg het wel steeds grotere kansen. In de slotfase wisten invallers Brahim Díaz en Endrick de wedstrijd in het slot te gooien.

Met een peer naar voren wist Éder Militão Díaz te vinden, die het klusje daarna volledig in zijn eentje klaarde. Enkele minuten later kreeg debutant Endrick de bal op de rand van de zestien aangespeeld. Met een actie buitenom en een schot in de korte hoek wist hij doelman Karl Hein het nakijken te geven. Zo eindigde het duel in 3-0.

Door de overwinning klimt Real nu naar de derde plek in La Liga, achter Celta de Vigo en FC Barcelona. Voor de interlandbreak speelt de Champions League-winnaar nog twee wedstrijden: donderdag brengt het een bezoek aan UD Las Palmas, aanstaande zondag komt Real Betis naar het Estadio Santiago Bernabéu.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!