Chelsea dankt hattrickheld Madueke en grandioze Palmer: eerste PL-zege is binnen

Chelsea dankt hattrickheld Madueke en grandioze Palmer: eerste PL-zege is binnen

25 augustus om 17:02

Noni Madueke en Cole Palmer hebben Chelsea zondagmiddag bij de hand genomen. Dankzij drie treffers van eerstgenoemde en drie assists en een goal van laatstgenoemde werd Wolverhampton Wanderers met 2-5 verslagen.

Na een valse start tegen Manchester City (0-2), zinde Chelsea op revanche in de tweede speelronde van de Premier League. The Blues, die deze zomer opzien baren met hun opvallende transferbeleid, traden met oud-PSV'er Madueke aan tegen Wolves. Na twee minuten spelen was het al raak voor Chelsea: Nicolas Jackson werkte de bal achter doelman José Sá.

In het restant van de eerste helft vielen nog drie goals: Matheus Cunha trok de stand na een half uur spelen gelijk, in de counter maakte Palmer met een fenomenale stift de 1-2 en diep in de blessuretijd gleed voormalig FC Groningen-spits Jørgen Strand Larsen de 2-2 tegen de touwen. Dat was dan ook de stand die bij rust op het scorebord stond.

Madueke groeide uit tot de grote man in het tweede bedrijf. De Engelsman, die anderhalf jaar geleden nog voor PSV speelde, maakte in veertien minuten tijd een loepzuivere hattrick. Opvallend is dat Palmer bij alle treffers van Madueke genoteerd kon worden als de aangever. Zijn derde treffer vierde Madueke op toepasselijke wijze met de wedstrijdbal.

Uiteindelijk werd het via João Félix ook nog 2-6 in het Molineux Stadium. Daarmee heeft Chelsea zijn eerste Premier League-zege van het seizoen te pakken. De Londenaren staan nu achtste op de ranglijst. Wolves is na twee duels nog altijd puntloos.

Overige uitslag
Bournemouth - Newcastle United 1-1