Sparta en Ajax denken aan beëindigen van samenwerking

Sparta en Ajax denken aan beëindigen van samenwerking: 'We zijn in gesprek'

25 augustus om 14:12

Het is niet uitgesloten dat de samenwerking tussen Sparta Rotterdam en Ajax binnenkort ten einde komt. De clubs zijn daarover met elkaar in gesprek, zo vertelt Sparta-directeur Manfred Laros.

Sinds 2019 werken Sparta en Ajax samen. De Amsterdammers maken jaarlijks 300 duizend euro over naar Spangen om zo jaarlijks maximaal drie veelbelovende talenten op te kunnen pikken uit de Spartaanse jeugdopleiding. Daarnaast mag Sparta gebruikmaken van kennis van de Ajax-opleiding. Mogelijk komt er nu echter een einde aan dat partnership. In de afgelopen jaren maakten onder meer Jorrel Hato en Ar'Jany Martha de overstap van de Sparta-jeugd naar Ajax. 

"We zijn met elkaar in gesprek of we die samenwerking nog wel willen verlengen", laat Laros optekenen door De Telegraaf. Alex Klein, lid van de raad van commissarissen van Sparta, wil echter niet spreken van een mislukt project. "Ik weet dat er kritiek op is geweest, maar jeugdspelers hebben een vrije keuze om naar Ajax te gaan en andersom hebben we gebruik kunnen maken van het scoutingsnetwerk van Ajax."