Milan Smit gaat van SC Cambuur naar Go Ahead Eagles

'Go Ahead Eagles heeft beet aan gaat KKD-relevatie aantrekken'

25 augustus om 10:49
Laatste update: 25 augustus om 10:56

Go Ahead Eagles gaat Milan Smit overnemen van SC Cambuur, zo meldt Voetbal International. De Eredivisionist heeft een akkoord bereikt met de club uit Leeuwarden en de deal zal spoedig beklonken worden.

De bedoeling is dat de 22-jarige Smit snel naar Deventer afreist om zijn transfer af te ronden. Afgelopen seizoen beleefde Smith een uitstekend jaar met 24 goals en 5 assists in officiële 41 duels. Er was genoeg interesse vanuit binnen- en buitenland voor de diensten van de spits. 'Weinig clubs pakten echter door en pas in de slotdagen van de transferwindow deed Go Ahead dat', zo valt er te lezen.

Het aantrekken van Smit kan volgens Voetbal International niet los worden gezien van de situatie van Victor Edvardsen. De Zweedse spits kwam een jaar geleden voor een recordbedrag naar Deventer, maar heeft niet kunnen overtuigen. Een vertrek van Edvardsen voor het sluiten van de transfermarkt wordt niet uitgesloten.

Bij SC Cambuur heeft Smit nog een contract tot de zomer van 2026 met een optie voor nog een jaar. In totaal speelde de spits 63 wedstrijden in dienst van de club uit Leeuwarden, waarin hij goed was voor 28 doelpunten en zes assists.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!