Bilbao-baas Uriarte boos op Barça-voorzitter Laporta

Bilbao-baas boos op Barça-president Laporta: 'Er is een gebrek aan respect'

25 augustus om 09:26
Laatste update: 25 augustus om 09:39

Jon Uriarte, voorzitter van Athletic Bilbao, heeft uitgehaald naar FC Barcelona-president Joan Laporta. Eerstgenoemde is niet te spreken over de gang van zaken omtrent Bilbao-smaakmaker Nico Williams.

Williams was één van de uitblinkers van de Spaanse ploeg op het EK en hij werd veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona, waar hij herenigd kon worden met Lamine Yamal. In gesprek met DAZN wordt Uriarte gevraagd naar het slot van de transferperiode. "Het is vrij rustig. Ik zou willen zeggen dat het vanzelfsprekend is dat we geen aankopen doen, want we hebben een hele goede ploeg met veel talent."

'Met Nico's rol op het EK is het normaal dat hij in verband wordt gebracht met andere clubs", gaat Uriarte verder. Vervolgens gaat hij in op de handelswijze van Barça-president Laporta. "Er zijn bepaalde dingen gebeurd die we niet leuk vonden, met een gebrek aan respect of dingen veronderstellen die niet zouden gebeuren. Het moet gebeuren met respect. We geloven dat een club als Athletic ondergewaardeerd is."

Zaterdagavond stonden FC Barcelona en Athletic Bilbao tegenover elkaar. De Catalanen trokken aan het langste eind door doelpunten van Yamal en Robert Lewandowski. Namens Athletic Bilbao was Oihan Sancet trefzeker vanaf elf meter en zodoende boekte Barça een 2-1 zege op Bilbao.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!