FC Utrecht wint van NAC Breda

Bizarre ontknoping in Breda: FC Utrecht wint na twee late goals van Ohio

24 augustus om 23:00
Laatste update: 24 augustus om 23:06

NAC Breda heeft zaterdagavond in de absolute slotfase van de wedstrijd de overwinning op FC Utrecht uit handen gegeven. Invaller Noah Ohio maakte in de extra tijd twee doelpunten, waardoor de drie punten mee naar de Domstad gaan: 1-2.

Het was Boyd Lucassen die een kleine tien minuten voor rust de thuisploeg schitterend op voorsprong schoot. Na onhandig balverlies van FC Utrecht-middenvelder Zidane Iqbal schakelde NAC snel om. Met een vlijmscherpe dieptebal bediende Dominik Janosek de opgestoomde Lucassen, die geen moment aarzelde. Met een knappe volley verschalkte de rechtervleugelverdediger Vasilis Barkas. Dat leidde tot een orkaan aan geluid in het Rat Verlegh Stadion.

FC Utrecht was met name in de slotfase de bovenliggende partij, maar was lange tijd niet bij machte de gelijkmaker te forceren. NAC leek dan ook stand te houden, maar kreeg in de drie minuten extra tijd alsnog het deksel op de neus. Noah Ohio, die na rust in de ploeg kwam voor David Min, werkte de gelijkmaker binnen. Lars Mol kreeg vlak voor tijd nog een rode kaart, waardoor de thuisploeg de wedstrijd met tien man uitspeelde.

In extremis werkte Ohio ook nog de 1-2 binnen op aangeven van Miguel Rodriguez.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!