'Blackburn Rovers haakt af voor Joël Drommel'

'Blackburn trekt stekker uit onderhandelingen met PSV: Drommel niet naar Engeland'

24 augustus om 22:41

Blackburn Rovers heeft een streep door de naam van Joël Drommel gezet, zo meldt De Telegraaf. De Championship-club toonde vergaande interesse in de reservedoelman van PSV, maar kwam niet tot een akkoord met de Eindhovenaren.

De contacten tussen Blackburn en PSV liepen moeizaam, weet de ochtendkracht. Zodoende heeft de Engelse club de stekker uit de onderhandelingen met PSV getrokken. Blackburn wilde Drommel aanvankelijk een jaar huren, terwijl PSV mikte op een definitieve overgang.

Drommel wil desondanks alsnog weg uit Eindhoven en heeft nog een kleine week om een oplossing te vinden. Nog een jaar op de bank zitten is met het oog op zijn ontwikkeling, onwenselijk voor de 27-jarige sluitpost.

Drommel heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2026. Hij werd drie jaar geleden voor 3,5 miljoen euro overgenomen van FC Twente. Aan het einde van zijn eerste seizoen raakte hij zijn plaats onder de Eindhovense lat kwijt aan Yvon Mvogo. De afgelopen twee seizoenen was hij de tweede keuze achter Walter Benitez, die deze week overigens ook een transfer naar Atlético Madrid in duigen zag vallen.