NEC in eigen huis niet langs tiental PEC Zwolle

NEC verslaat tiental PEC en pakt eerste driepunter van het seizoen

24 augustus om 20:41

NEC heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. Na twee competitienederlagen werd PEC Zwolle zaterdagavond met pijn en moeite over de knie gelegd: 1-0.

Het kantelpunt van de wedstrijd was de tweede gele kaart van Thierry Lutonda. De back van Zwolle haalde Sontje Hansen in de 64ste minuut onderuit en hoefde niet op genade van arbiter Sander van der Eijk te rekenen. Op dat moment stond het 0-0 in Nijmegen. Namens PEC raakte Davy van den Berg in de eerste helft nog de lat, maar gescoord werd er niet in het eerste uur.

Met een man meer was het de thuisploeg die in de slotfase op jacht ging naar een doelpunt en dat, met een klein gelukje, ook vond. Doelman Jasper Schendelaar verkeek zich op het natte veld in Nijmegen op een lage voorzet van invaller Thomas Ouwejan en daar profiteerde Rober González dankbaar van. In de zes minuten extra tijd werd de tweede treffer van González afgekeurd wegens buitenspel.

Door de zege op PEC is NEC van de hatelijke nul af. De Nijmegenaren verloren van AZ (1-0) en FC Twente (1-2), maar kunnen nu drie punten bijschrijven. Dat geldt niet voor de ploeg uit Zwolle. PEC staat na drie speelronden op nul punten.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!