Simons wint bij Bundesliga-rentree, PSV-doelwit speelt 90 minuten

Simons zegeviert bij Bundesliga-rentree, PSV-doelwit speelt negentig minuten

24 augustus om 17:27
Laatste update: 24 augustus om 17:40

Xavi Simons is met RB Leipzig goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Bundesliga. In eigen huis werd VfL Bochum verslagen door een goal van debutant Antonio Nusa.

Simons stond aan de aftrap, maar kon geen hoofdrol vertolken. Die was voor Nusa, die na een klein uur inviel en binnen enkele minuten de ban brak: 1-0. Het doelpunt van de van Club Brugge overgekomen Noor bleek genoeg voor de drie punten tegen Bochum. RB Leipzig eindigde het duel met tien man door een rode kaart voor Willi Orban.

Bij het competitieduel tussen Union Berlin en FSV Mainz speelde Robin Gosens negentig minuten als linkerwingback. Hij staat nog steeds in de belangstelling van PSV, al schaken de Eindhovenaren op meerdere borden. Union, met ook Danilho Doekhi in de gelederen, kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Mainz: 1-1.

VfB Stuttgart, dat vorig seizoen verraste met een tweede plek in de Bundesliga, ging hard onderuit bij SC Freiburg: 3-1. Ritsu Doan maakte een van de drie Freiburg-treffers. Over ruim drie weken begint Stuttgart aan de Champions League-campagne.

Overige uitslagen Bundesliga
TSG Hoffenheim - Holstein Kiel: 3-2
FC Augsburg - Werder Bremen: 2-2